Monday, February 21, 2011

2.52pm... CARA BARU NAK DAPAT KONTRAK KERAJAAN...

Haaaa, aku nak habaq kat korang semua, especially yang terlibat di dalam bisness jadi kontraktor ni supaya start le tanam bannyak pokok kat rumah. Sebab dengan adanya pokok- pokok kat rumah you all akan memberikan rezeki yang tidak terhingga kepada korang semua.


Aku dengar sekarang ni, kalau nak dapat kontrak kerajaan , kontraktor kenak buat green conservation. Kena aktif terlibat di dalam aktiviti pemuliharaan alam sekitar kononnya mudah dapat kontrak kerajaan. Sekarang macam-macam idea nak dapat kontrak kerajaan ni. Kalau bab unruniaga tender memang biasa kita dengar betol tak..? Ramai orang jadi kontraktor pasal kontrak dengan beri pulangan yang lumayan beb... Profit margin di dalam 7- 11% . Bayangkan kalau nilai projek dalam RM1 juta depatler dalam RM 110k dalam tempoh 4-5 bulan.. Banyak tu beb...

Tapi sekarang ni susah betol nak dapat kontrak kerajaan. Sumber kewangan kerajaan amat terhad sekarang ni. Tapi jumlah kontraktor pulak semakin meningkat. Mujurlah PKK dah stop LULUS daftar kontraktor baru. Kalau tak, silap-silap seluruh rakayt Malaysia jadi kontraktor..

Disebabkan sumber kontrak yang terhad dan persaingan semakin sengit, ada kontraktor terpaksa guna kaedah terbaru untuk dapat kontrak kerajaan. Nak tahu bagaimana..? Scrolllll..................


SUMBER: HARIAN METRO
Ni haaaaaaa... PUJA POKOK beb.. APA ke jadah diaorang buat kerja khurafat ni..? Tapi inilah yang berlaku di Pulau Besar , Melaka....Nak cakap diaorang ni tak berfikir akan musibah menduakan Illahi aku rasa dia tau bab bab agama ni. Tapi yang pasti, dia ni pasti di dalam keadaan TERDESAK.. KESEMPITAN HIDUP pasal Kontrak tak ada. Kakitangan kena maintain.Sewa ofis kena bayar. Pinjaman Mesin ke dibereskan dengan pihak bank.. Kalu tak ada kontrak baru mau BANKRUP di buatnyer..Mau tak mau kena juga menghadap pokok ni....

Pokok oh pokok .. Aku sendiri tak tahu bagaimana kau nak CONVINCE kerajaan bagi Kontrak pada Kontraktor tu..? Otak aku tak terfikir sampai ke situ.

Ni aku nak bagi nasihat kat semua kontraktor terutama yang beragama ISLAM ni.. Jangan buat perkara yang dilaknat TUHAN ni... Kalau ada rezeki memang adalah KONTRAK tu untuk you all. Tapi u all kena tanam gak pokok pasal pokok pun mahkluk Illahi gak. Insyallah ia juga mampu berdoa untuk kesejahteraan tuannya.

Kepada KERAJAAN pulak, bagile KONTRAK TU secara adil . Jangan sampai satu kontraktor dapat 20 kontrak sampai tak bagi peluang pada orang lain. Janganler bagi naya kat dia orang. Pembahagian hasil negara kena diagihkan secara adil dan saksama agar semua orang dapat menikmatinya dan bukan hanya sesetengah KRONI sahaja...Bukan apa, masa ni RAKYAT masih lagi bersikap PENYABAR.. Mahunya dah tak tahan SILAP-SILAP jadi MALAYSIA macam TUNISIA, MESIR, BAHRAIN, YEMEN DAN LIBYA.. Kuasa Rakyat Memang TIADA Tandingannnya...

   

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...